Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zsuzsi nyalánksága recept

Zsuzsi nyalánksága recept

A Zsuzsi nyalánksága hozzávalói:
A tésztához:
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaó
2 egész tojás
1 dkg szódabikarbóna
5 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
32-35 dkg liszt
A krémhez:
4 dl dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 tojás sárgája
20 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
4-5 evőkanál kókuszreszelék
A tetejére:
3 marék darabolt dió
(esetleg csokimáz)


A Zsuzsi nyalánksága elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit - a liszt kivételével - összeforraljuk. Ha forr, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a lisztet, majd jó alaposan összedolgozzuk. Ha kihűlt és kézzel hozzá tudunk nyúlni, akkor 4-5 egyenlő cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kinyújtjuk, és tepsi hátulján megsütjük (180 fokon 5-8 perc alatt). A krémhez a pudingot és a tojássárgákat összekeverjük némi tejjel, majd ha szépen elkeveredett, hozzáöntjük a többit, és felfőzzük, ahogy azt kell. Akkor jó, ha megáll benne a kanál. Ezalatt az aprított diót is feltesszük pirulni egy lábasban (zsiradék nélkül), folyamatosan kevergetve. Ha pirulni kezdenek, már érezzük az illatát, akkor lehúzzuk tűzről, de még akkor is keverjük pár percig, nehogy megégjen. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a teljesen kihűlt pudinghoz adjuk. Legjobb gépi habverővel összedolgozni. Végül belekeverjük a kókuszreszeléket is. A lapokat megtöltjük ezzel a krémmel úgy, hogy a legfelső lapra is jusson krém. A tetejére elég egy kevés, épp csak annyi, hogy megtartsa a diót. Ha netán nem jutna krém a tetejére mégsem, akkor tegyünk ré csokimázat, arra is kiválóan rá lehet szórni a diót - még különlegesebb lesz az ízhatás!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zsuzsi nyalánksága elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook