Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Zellerel készített zöldségpüré recept

Zellerel készített zöldségpüré recept

A Zellerel készített zöldségpüré hozzávalói:
30 dkg lisztes burgonya (szétfövő)
25-30 dkg zellergumó
5 dkg vaj
2 dl tej
1 brokkoli szára és levelei, a rózsáit másra használom
1 kis csokor friss petrezselyemzöld
1 kis csokor bazsalikom
ízlés szerint őrölt szerecsendió
fehérbors



A Zellerel készített zöldségpüré elkészítési módja:
A zellert és a krumplit meghámozom, nagyobb kockákra vágom, annyi vízben teszem fel főni, amennyi épp hogy ellepi. Sózom, hozzáadom a felaprított brokkoliszárat. 15-25 perc alatt puhára főzöm. A fűszernövényeket finomra aprítom (néhány szép levelet félreteszek a tálaláshoz). Ha még mindig túl sok víz maradt a zöldségeken, érdemes leszűrni, ha főzés közben elpárolgott, jöhet a tej, valamint a brokkoli levelei – egyetlen forralás elegendő. Félrehúzom a tűzhelyről, hozzáadom a vajat, borsozom, hozzáreszelem a szerecsendiót, ha szükséges, kevés sót adok hozzá. A petrezselyemmel és a bazsalikommal pürésítem.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A zellerel készített zöldségpüré elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook