Zellerel készített zöldségpüré recept
A Zellerel készített zöldségpüré hozzávalói:30 dkg lisztes burgonya (szétfövő)
25-30 dkg zellergumó
5 dkg vaj
2 dl tej
1 brokkoli szára és levelei, a rózsáit másra használom
1 kis csokor friss petrezselyemzöld
1 kis csokor bazsalikom
ízlés szerint őrölt szerecsendió
fehérbors
só
A Zellerel készített zöldségpüré elkészítési módja:
A zellert és a krumplit meghámozom, nagyobb kockákra vágom, annyi vízben teszem fel főni, amennyi épp hogy ellepi. Sózom, hozzáadom a felaprított brokkoliszárat. 15-25 perc alatt puhára főzöm. A fűszernövényeket finomra aprítom (néhány szép levelet félreteszek a tálaláshoz). Ha még mindig túl sok víz maradt a zöldségeken, érdemes leszűrni, ha főzés közben elpárolgott, jöhet a tej, valamint a brokkoli levelei – egyetlen forralás elegendő. Félrehúzom a tűzhelyről, hozzáadom a vajat, borsozom, hozzáreszelem a szerecsendiót, ha szükséges, kevés sót adok hozzá. A petrezselyemmel és a bazsalikommal pürésítem.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. nov. 20. 10:46
A zellerel készített zöldségpüré elkészítési módja és hozzávalói.