Mikulás süti epersapkával recept
A Mikulás süti epersapkával hozzávalói:A kakaós piskótához:
30 dkg liszt
30 dkg porcukor
8 dkg kakaó
6 tojás
A krémhez:
5 dl cukrászhab
50 dkg eper
csokoládészirup
kókuszreszelék
mandula (nem kötelező)
A Mikulás süti epersapkával elkészítési módja:
A piskótához a tojássárgákat a porcukorral és a kakaóval keverjük habosra. Folyamatos keverés közben szitáljuk bele a lisztet. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, a fehérjéhez tegyünk egy csipetnyi sót, így még keményebb lesz a hab, és óvatosan forgassuk bele a kakaós masszába. Öntsük sütőpapírral kibélelt formába (tepsibe) a masszát, és süssük meg 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt. Mikor elkészült, még forrón vegyük le róla a sütőpapírt, így szépen lejön. Mikor kihűlt, pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, és helyezzük kókuszreszelékkel megszórt süteményes tálra, így nem fog odaragadni. Ha szeretnénk, nyomjunk a közepébe 1-1 mandulaszeletet, és kenjük meg a tetejét csokoládésziruppal (házilag is elkészíthetjük). Ezután az alaposan megmosott és eprek egyik végét vágjuk le egyenesre, és helyezzük a csokiszirupra. A cukrászhabot robotgéppel verjük kemény habbá, és krémzsákkal díszítsük mikulásunkat. A sapka tetejére egy szem csokireszeléket tettem. A végén szórjuk meg a mikulásokat kókuszreszelékkel, mintha hóesés lenne. Nagyon finom! És egyszerű az elkészítése! Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. dec. 5. 23:42
A mikulás süti epersapkával elkészítési módja és hozzávalói.