Mikuláscsizma recept
A Mikuláscsizma hozzávalói:Hozzávalók
A forma kikenéséhez
Rama
A lekenéshez
2 db tojássárgája
A díszítéshez
1 db tojásfehérje
12,5 dkg porcukor
A tésztához
25 dkg finomliszt
6 dkg kristálycukor
1 csipet só
1 db tojás
12,5 dkg Rama
A Mikuláscsizma elkészítési módja:
Elkészítés 1.A lisztet, a Ramát, a cukrot, a sót és a tojást összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva, 60 percre hűvös helyre tesszük. A tésztát két réteg háztartási fólia között, kb. 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk. 2.A csizma körvonalát pauszpapírral átrajzoljuk és kivágjuk. Az elkészült sablont a tésztára helyezzük és kivágjuk. A tésztából összesen 4 csizmát lehet kivágni. Két csizmát egymás mellé helyezünk a sütőpapírral kibélelt sütőlapra.Ramával bekenünk két sütőpapír-csíkot (8x20 cm) és a Ramával bekent oldalt kifelé fordítva feltekerjük azokat. 3.Egy-egy papírtekercset ráhelyezünk a két csizma szárára. A másik két csizmát felülről ráhelyezzük a papírtekercsekre, majd a széleket körbe enyhén összenyomjuk. Az egészet bekenjük tojássárgájával. A csizma sarkait és ráncait a kés tompa élével karcoljuk be. 4.A maradék tésztából kis formákat alakítunk ki és szintén a sütőlapra helyezzük. 200 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 15-20 percig sütjük. 5.A sütőpapírtekercseket eltávolítjuk és a csizmát hűlni hagyjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. dec. 5. 15:09
A mikuláscsizma elkészítési módja és hozzávalói.