Emese tarka kiflije recept
Az Emese tarka kiflije hozzávalói:Hozzávalók:
70 dkg liszt
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
1,5 dl olaj
2 evőkanál glukonon
3 evőkanál kakaópor
1 tojás
só, fahéj
A cukormázhoz: 1 pohár glukonon és 1 dl vizet felforralunk.
Az Emese tarka kiflije elkészítési módja:
Elkészítés: 1 dl enyhén glukononos, langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt és letakarva kétszeresére futtatjuk. Hozzáadjuk a tojást, 2 dl tejet, csipet sót, és 1,5 dl étolajt. Jól összedolgozzuk, és 2 részre osztjuk. Az egyikhez 35 dkg lisztet, és 1 evőkanál glukonont, a másikhoz pedig még 3 evőkanál kakaóport, és ízlés szerint fahéjat is adunk. (A lisztet a kakaóval külön keverjük ki, és a kakaós részhez 3 evőkanállal kevesebb lisztet adjunk.) Szivacsos jellegű tésztát kapunk. Fél-egy órát meleg helyen kelesztjük, majd kör alakúra nyújtjuk. A kétféle kör alakú tésztát egymásra helyezzük és cikkekre vágjuk. Alulra a kakaós, felülre a fehér cikk kerüljön. A csücsök felé feltekerjük, és kivajazott tepsiben, 160 fokon kb. 40 percig sütjük. Még forrón cukormázba mártjuk.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. dec. 4. 15:01
Az emese tarka kiflije elkészítési módja és hozzávalói.