Brokkolifasírt recept
A Brokkolifasírt hozzávalói:hozzávalók 2 főre:
15 dkg brokkoli
1 db korpás zsemle
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
zsemlemorzsa
só
bors
kevés víz
sütéshez:
olaj
A Brokkolifasírt elkészítési módja:
A brokkolirózsákat sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, villával pépesítjük, hagyjuk hűlni. A zsemlét kevés langyos vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és egy tálba tesszük. Hozzáütjük a tojást, beletesszük a kihűlt brokkolipépet, a sót és borsot, a fokhagymát is belereszeljük. Jól kidolgozzuk a masszát kézzel. Ha lágy, akkor zsemlemorzsával sűríthetjük. A lényeg, hogy olyan állaga legyen, amiből golyókat formázhatunk. A kész fasírtgolyókat meghempergetjük zsemlemorzsában és olajban kisütjük. Nagyon hamar elkészül, elég, ha picit pirosodik. Feltétnek is kiváló, de köretnek adhatunk mellé rizst vagy krumplipürét.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. dec. 11. 20:35
A brokkolifasírt elkészítési módja és hozzávalói.