Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Finom sajtos kelbimbó recept

Finom sajtos kelbimbó recept

A Finom sajtos kelbimbó hozzávalói:
50 dkg kelbimbó

1 tojás

10-12 dkg liszt

2 dl tej

5 dkg reszelt trappista sajt

1 közepes fej vöröshagyma

3 evőkanál olaj

1 mokkáskanál törött fekete bors

1 teáskanál só

olaj a sütéshez


A Finom sajtos kelbimbó elkészítési módja:
A kelbimbók külső, fonnyadt levélkéit leszedegetjük. Megmossuk, majd sós, forrásban lévő vízbe dobjuk. Az újraforrástól számított 3 percig főzzük, ezután leszűrjük, és nedvszívó papíron szétterítjük, hogy hamar leszáradhasson. A "mártótésztához" a tojást a tejjel habosra felverjük, hozzáadjuk a lisztet és az olajat, majd habverővel simára keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzákeverjük a megtisztított, lereszelt vagy nagyon finomra összevágott vöröshagymát. Végül belekeverjük a reszelt sajtot. A kelbimbódarabokat először lisztbe mártjuk, majd a tésztába forgatjuk, és azonnal bő, forró olajba rakva, szép barnáspirosra megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és tetszés szerinti körettel, mártással vagy salátával tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A finom sajtos kelbimbó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook