Püspökkenyér dióval és csokival recept
A Püspökkenyér dióval és csokival hozzávalói:30 dkg cukor
30 dkg liszt
10 dkg mazsola
10 dkg dió
10 dkg tejcsoki
10 dkg aszalt gyümölcs
5 tojás
2 dl tej
A Püspökkenyér dióval és csokival elkészítési módja:
A lisztet a felaprított dióval, a darabokra tört tejcsokival, a dióval, valamint az aszalt gyümölccsel keverd össze. A tojásokat mosd meg alaposan, majd válaszd ketté őket. A sárgákat a cukorral keverd habosra, és szitáld bele a lisztes keveréket. Adagold hozzá a tejet is, hogy könnyebb legyen összekeverni. A tojásfehérjékből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a sütimasszába. Egy őzgerincformát vajazz ki, szórd be liszttel, majd öntsd bele a püspökkenyér tésztáját. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra és addig süsd a süteményt, míg aranybarnára pirul.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. dec. 7. 20:00
A püspökkenyér dióval és csokival elkészítési módja és hozzávalói.