Csokis csodamuffin recept
A Csokis csodamuffin hozzávalói:100 g teavaj
100 g ét tortabevonó
4 evőkanál liszt
4 evőkanál porcukor
2 tojás
csipetnyi szórdabikarbóna
egyéb beleszórandó finomság (fehércsoki, tejcsoki, mazsola, mandula, magozott meggy, egyéb aszalt gyümölcs stb...)
A Csokis csodamuffin elkészítési módja:
100 g teavajat és 100 g ét tortabevonót össze kell olvasztjuk a tűzhelyen, aztán levesszük a tűzről és hozzáadunk 4 evőkanál porcukrot és 4 evőkanál finomlisztet lisztet és a csipetnyi szódabikarbónát. Ha már kissé kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat (vigyázni kell, mert ha még túl forró a massza, akkor kicsapódik!) Géppel simára keverjük a tésztát. Ezután hozzáadjuk az extra dolgokat: fehércsokit (ezt csak akkor keverjük hozzá, ha már teljesen kihűlt a massza, különben beleolvad), csokidarabkákat, mandulát, mogyorót... Kanállal összekeverjük, a papírral kibélelt muffinformákba töltjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 9-10 percig sütjük
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: sz.andi, 2006. nov. 18. 11:46
A csokis csodamuffin elkészítési módja és hozzávalói.