Narancsos marhafelsál recept
A Narancsos marhafelsál hozzávalói:70 dkg marhafelsál
15 dkg sárgarépa
15 dkg gyökér
6 dkg zsír
3 dkg liszt
3 dkg cukor
4 dkg paradicsompüré
1 fej vöröshagyma
2 db babérlevél
2 dl vörösbor
1-2 szem narancs
szemes bors
kakukkfű
A Narancsos marhafelsál elkészítési módja:
Szeleteld fel a húst, sózd, borsozd, és kevés zsíron süsd elő. A zöldségféléket tisztítsd meg, és vágd karikákra. Pirítsd meg a cukrot a zsírban, add hozzá a vöröshagymát és a zöldségeket. Rakd hozzá a paradicsompürét, és pirítsd addig, míg a paradicsom el nem kezd barnulni. Az elősütött húst tedd egy nagyobb serpenyőbe, és borítsd rá a megpárolt zöldségeket. Öntsd fel vörösborral és körülbelül ugyanannyi csontlével, majd ízesítsd sóval, borssal. Rakd a tetejére a narancsszeleteket, és fedő alatt párold puhára. Ha a hús megpuhult, szedd ki, és a visszamaradt levet száraz rántással sűrítsd be. Forrald jól össze, majd szűrd át. Tálaláskor a szeleteket öntsd le a mártással, díszítsd a narancsokkal.
Köretnek a rizs illik a legjobban hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. dec. 6. 14:08
A narancsos marhafelsál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.