Rakott karfiol darált hússal recept
A Rakott karfiol darált hússal hozzávalói:40 dkg darált hús
1 kis fej hagyma
1 kis fej karfiol
15 dkg vaj
4 dl tejföl
zsemlemorzsa
só
bors
pirospaprika
A Rakott karfiol darált hússal elkészítési módja:
A karfiolt mosd meg, és szedd rózsákra, majd forró vízben főzd rövid ideig, hogy ne legyen kemény, de ne is essen szét. A hagymát vágd apróra, és dinszteld meg kevés olajon, szórd meg pirospaprikával, és tedd hozzá a darált húst is. Sózd meg, és fedő alatt párold félpuhára, ha kell, önts alá egy kis vizet. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, rakd ki a karfiol felével, sózd, hintsd be zsemlemorzsával, és terítsd be a darált hússal. Nyugodtan locsold rá a szaftot is. A tetejét borítsd be a megmaradt karfiollal, sózd, prézlizd, darabold rá a megmaradt vajat. Fóliával letakarva tedd közepes hőfokú sütőbe. Fél óra elteltével vedd le a fóliát, locsold meg tejföllel, és süsd még egy fél óráig, amíg a tejföl megpirul.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. dec. 8. 20:13
A rakott karfiol darált hússal elkészítési módja és hozzávalói.