Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Klasszikus rakott karfiol recept

Klasszikus rakott karfiol recept

A Klasszikus rakott karfiol hozzávalói:
1 kg karfiol
30 dkg darált sertéshús
3 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
2 tojás
1 csésze rizs
1 paprika
1 paradicsom
olaj
zsemlemorzsa
pirospaprika

bors


A Klasszikus rakott karfiol elkészítési módja:
A karfiolt bontsd rózsákra, és sós vízben főzd félpuhára. Az egyik vöröshagymát aprózd fel, majd dinszteld meg. Szórd meg pirospaprikával, tedd rá a húst, valamint a paradicsomot és a paprikát. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal, és fedő alatt párold puhára. A másik hagymát szintén aprítsd fel, és némi olajon dinszteld meg, majd tedd bele a már megmosott rizst. Pirítsd 1-2 percig, és engedd fel 2 csésze forró vízzel. Főzd félpuhára. Egy jénai tálat kenj meg olajjal, és helyezz rá egy réteg karfiolt. Erre tegyél egy sor rizst, egy sor húst, majd megint rizst, végül a maradék karfiolt. A tojást a tejföllel alaposan keverd ki, és öntsd rá a karfiol tetejére. Szórd meg zsemlemorzsával, és előmelegített sütőben süsd meg.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A klasszikus rakott karfiol elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook