Boros sertéskaraj zöldbabbal recept

néhány szelet sertéskaraj (kb. 60-80 dkg)
60 dkg friss zöldbab
egy csomag újhagyma
20 dkg paradicsom
egy deciliter vörös száraz bor
egy csomag petrezselyem
egy evőkanál zsír vagy olaj
5 dkg liszt
só
egy gerezd fokhagyma
A Boros sertéskaraj zöldbabbal elkészítési módja:
A zöldbabot megtisztítjuk, majd egészben hagyva sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A hagymát karikákra, a petrezselymet finomra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A húst megsózzuk, lisztben meghempergettjük, kevés forró zsíron mindkét oldalát pirosra sütjük, tálalásig félretesszük. A hús sütéséhez használt zsírban megpirítjuk a hagymát, óvatosan beleforgatjuk a zöldbabot, a paradicsomot és az egy deci bort. Sóval, zúzott fokhagymával ízesítve 8-10 percig pároljuk, majd a húsra öntve tálaljuk. Köretként még rizst lehet készíteni mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. jan. 17. 17:40
A boros sertéskaraj zöldbabbal elkészítési módja és hozzávalói.