Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gombás marhahúsos tészta recept

Gombás marhahúsos tészta recept

A Gombás marhahúsos tészta hozzávalói:
200 g tészta
300 g marhahús
150 g gomba
1 fej hagyma
só, bors
fokhagyma
1 doboz tejföl
liszt
olaj


A Gombás marhahúsos tészta elkészítési módja:
A húst felkockázzuk, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Ezután kb. 1 órán át állni hagyjuk. A húskockákat kis zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát - és lefedve pároljuk - időről időre kis vizet utánatöltünk. Ha a hús már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a 4-5 felé vágott gombát, majd a tésztát, felöntjük vízzel, majd lefedve puhára főzzük a tésztát. Mielőtt teljesen jó lenne beleöntjük a tejfölös habarást és fedő nélkül összesűrítjük.

Petrezselyemmel szórva tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A gombás marhahúsos tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook