Gombás marhahúsos tészta recept
A Gombás marhahúsos tészta hozzávalói:200 g tészta
300 g marhahús
150 g gomba
1 fej hagyma
só, bors
fokhagyma
1 doboz tejföl
liszt
olaj
A Gombás marhahúsos tészta elkészítési módja:
A húst felkockázzuk, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Ezután kb. 1 órán át állni hagyjuk. A húskockákat kis zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát - és lefedve pároljuk - időről időre kis vizet utánatöltünk. Ha a hús már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a 4-5 felé vágott gombát, majd a tésztát, felöntjük vízzel, majd lefedve puhára főzzük a tésztát. Mielőtt teljesen jó lenne beleöntjük a tejfölös habarást és fedő nélkül összesűrítjük.
Petrezselyemmel szórva tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. jan. 15. 17:24
A gombás marhahúsos tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.