Diós finomság gluténmentesen recept
A Diós finomság gluténmentesen hozzávalói:5 db tojás
8 evőkanál darált dió
5 evőkanál gluténmentes liszt
1/2 csomag sütőpor
10 evőkanál víz
10 evőkanál cukor
A töltelékhez:
6 dl tejszín
20 dkg darált dió
1 dl tej
2 evőkanál rum
3 evőkanál porcukor
2 csomag zselatin fix
A Diós finomság gluténmentesen elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 10 evőkanál vízzel és 10 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját, 8 evőkanál darált diót, 5 evőkanál lisztet és a sütőport. Tortaformába öntjük, és 160-170 fokos előmelegített sütőben 1 óráig sütjük. Ha kivesszük piskótát, hogy ne essen össze, a formával együtt megfordítjuk, és így hagyjuk kihűlni, így nem esik össze. A krémhez a diót felfőzzük 1 dl tejben, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a rumot. A keményre felvert tejszínhabhoz fokozatosan adjuk a kihűlt diót, hozzátesszük a zselatin fixet, és óvatosan elkeverjük. A piskótát 3 lapba vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bevonjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. dec. 11. 20:49
A diós finomság gluténmentesen elkészítési módja és hozzávalói.