Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós finomság gluténmentesen recept

Diós finomság gluténmentesen recept

A Diós finomság gluténmentesen hozzávalói:
5 db tojás
8 evőkanál darált dió
5 evőkanál gluténmentes liszt
1/2 csomag sütőpor
10 evőkanál víz
10 evőkanál cukor
A töltelékhez:
6 dl tejszín
20 dkg darált dió
1 dl tej
2 evőkanál rum
3 evőkanál porcukor
2 csomag zselatin fix


A Diós finomság gluténmentesen elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 10 evőkanál vízzel és 10 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját, 8 evőkanál darált diót, 5 evőkanál lisztet és a sütőport. Tortaformába öntjük, és 160-170 fokos előmelegített sütőben 1 óráig sütjük. Ha kivesszük piskótát, hogy ne essen össze, a formával együtt megfordítjuk, és így hagyjuk kihűlni, így nem esik össze. A krémhez a diót felfőzzük 1 dl tejben, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a rumot. A keményre felvert tejszínhabhoz fokozatosan adjuk a kihűlt diót, hozzátesszük a zselatin fixet, és óvatosan elkeverjük. A piskótát 3 lapba vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bevonjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós finomság gluténmentesen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook