Eszkimó recept
50 perc
Az Eszkimó hozzávalói:
50 dkg kristálycukor
4 tojás
10 dkg darált dió
20 dkg liszt( lisztérzékenyeknek gluténmentes liszt)
1 sütőpor (20 g)
4 dl tej
35 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
4 evőkanál porcukor
Az Eszkimó elkészítési módja:
Tészta: 30 dkg kristálycukrot, a 4 tojás sárgáját és 10 kanál hideg vizet habosra keverünk. Hozzáadjuk a 4 tojás felvert habját, majd a diót, a lisztet, a sütőport, és megsütjük. Krém: a 4 dl tejbe 4 evőkanál lisztet sűrűre főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk az előzőleg kikevert 20 dkg vajat, 20 dkg cukrot kis vaníliával. Jól kikeverjük és rákenjük a kihűlt tészta tetejére. Máz: a maradék 15 dkg vajat, a kakaót és a porcukrot összeolvasztjuk, még melegen ráöntjük a tetejére. Félig kihűlt állapotban vágjuk fel.
Különösen szép és nagyon ízletes sütemény, mindenféle alkalomra elkészíthető. Szívesen fogyasztják a nem lisztérzékenyek is.
Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tina68, 2007. máj. 31. 09:43
Az eszkimó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.