Gesztenyével töltött kacsamell recept
A Gesztenyével töltött kacsamell hozzávalói:1 kg kacsamell,
30 dkg gesztenye,
majoránna,
vaj,
30 dkg darált sertéshús,
1 tojás,
1 dl tejszín,
só,
őrölt bors.
A Gesztenyével töltött kacsamell elkészítési módja:
A gesztenyét megtisztítom, lábasba teszem, és felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Így lefedve puhára párolom. A kacsamelleket, megtisztítom, kicsontozom. Óvatosan felfejtem a bőrét, hogy a tölteléket beletölthessem. A gesztenyéről leveszem a fedőt, és elfőzöm a levét. Krumpli-nyomón átnyomom, hozzáadom a darált húst, a tojást, sózom, borsozom, beleöntöm a tejszínt, és sima masszává összedolgozom. A sütőt közben előmelegítem. A kacsamell fellazított bőre alá betöltöm a gesztenyés masszát, szépen megformázom, bedörzsölöm sóval, borssal, és tűzálló tálba rakom. Kevés vizet öntök alá, befedem alufóliával, és kb. 40 percig párolom a sütőben. Leveszem a fóliát, és kisebbre veszem a hőt. A levével többször meglocsolom a pecsenyét, és kb. 30 perc alatt szép ropogósra sütöm. Párolt káposztával, és burgonyapürével tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. okt. 14. 07:39
A gesztenyével töltött kacsamell elkészítési módja és hozzávalói.