Tejszínes-zöldséges csirkemell recept
A Tejszínes-zöldséges csirkemell hozzávalói:300 g csirkemell filé
250 g vegyes zöldség
100 ml víz
2 db paradicsom
1 kávéskanál oregánó (morzsolt)
1 teáskanál bazsalikom (morzsolt)
feketebors (őrölt)
só
150 ml főzőtejszín (15-20%-os)
100 g sajt - mozzarella
A Tejszínes-zöldséges csirkemell elkészítési módja:
A húst megmossuk és közepes darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon aranybarnára pirítjuk, oldalanként kb. 4-4 percig. A húst félretesszük. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. A serpenyőbe rakjuk a zöldségkeveréket, a paradicsomot, felöntjük a vízzel és kb. 8 percig pároljuk őket. Ezután hozzáadjuk a húst a zöldségkeverékhez, felöntjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a fűszereket, sót, borsot. Pár percig forraljuk. Kis darabokban elhelyezzük a tetején a mozzarellát, és pár percig hagyjuk még, hogy ráolvadjon a zöldséges tejszínes csirkére.
Melegen tálaljuk, tetszőleges körettel vagy akár anélkül, friss bazsalikomlevéllel megszórva.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2016. ápr. 20. 19:40
A tejszínes-zöldséges csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.