Chilis csirke földimogyoróval recept
A Chilis csirke földimogyoróval hozzávalói:500 g csirkemell filé
3 szál zöldhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 darabka gyömbér
4 ek olaj (földimogyoró olaj)
3 szárított chilipaprika
80 g pirított földimogyoró
3 ek rizsbor
2 ek szójaszósz
1 ek cukor
1 ek almaecet
2 ek szezámolaj
só
A Chilis csirke földimogyoróval elkészítési módja:
A csirkemellet alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük és kb. 3 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk (a világosszöld szárát is). A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, finomra vágjuk. A chilipaprikát felaprítjuk. A földimogyoró olajat felforrósítjuk a wokban, a fokhagymát, gyömbért és chilipaprikát hozzáadjuk és kb. fél percig folyamatos keverés közben pároljuk. Beletesszük a húst és a földimogyorót és - ugyancsak állandóan kevergetve - kb. egy percig pirítjuk. A rizsbort, a szójaszószt, az almaecetet, és egy csipet sót adunk hozzá és felforraljuk. Néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldhagymát és ismét összeforraljuk. A szezámolajjal összekeverjük, ha szükséges utánaízesítjük és azonnal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: e6e06af85c, 2008. márc. 18. 13:28
A chilis csirke földimogyoróval elkészítési módja és hozzávalói.