Töltött sütőtök recept
A Töltött sütőtök hozzávalói:2 kg sütőtök
50 dkg hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
5 dkg napraforgóvaj
15 dkg kecskesajt
1 dl tejszín
1,5 dl zöldségleves (lehet kockából is)
só
bors
szerecsendió
curry
A Töltött sütőtök elkészítési módja:
A sütőtököket megmossuk és egészben, sós vízben kb. 30 percig fõzzük. Levágjuk a kalapjukat, a magokat kikaparjuk és a húsukat kivájjuk úgy, hogy egy vékony perem maradjon a héj mentén. Az így eltávolított húst felkockázzuk. A hagymát megmossuk, megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk és az összetört fokhagymával a zsiradékban megpároljuk. Felöntjük a zöldséglevessel és kb. 15 percig pároljuk. Ezután gazdagon megfűszerezzük. A felkockázott sütőtököt, a napraforgómagot és a kecskesajtot összekeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt. A kivájt sütőtökök belsejét enyhén sózzuk, borsozzuk. Beletöltjük a masszát és tűzálló tálra helyezzük. 200°C-os sütõben mintegy 30 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: e6e06af85c, 2008. márc. 17. 19:44
A töltött sütőtök elkészítési módja és hozzávalói.