Gombás cannelloni recept
A Gombás cannelloni hozzávalói:50 dkg darált hús
50 dkg gomba
1 csomag cannelloni tészta
1 kis fej hagyma
pár gerezd fokhagyma
só
bors
oregáno
kakukkfű
olívaolaj
kevés liszt
2 dl tej
A besamelhez:
2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
4 dl tej
szerecsendió
A tetejére:
reszelt sajt
A Gombás cannelloni elkészítési módja:
A hagymákat összevágom, kis olívaolajon megpirítom, hozzáadom a húst, és továbbpirítom. Amikor a hús elkészült, az apróra vágott gombát hozzákeverem, és még kb. 10 percig pirítom amíg megpuhul. Fűszerezem sóval, borssal, oregánóval, kakukkfűvel. 2 evőkanál lisztet hintek rá, felöntöm 2 dl tejjel, és sűrűre főzöm. Amíg hűl, elkészítem a besamelt: Felolvasztom a vajat, ráhintem a lisztet, csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a tejet, és kb. 10 percig főzöm. Szerecsendióval és sóval ízesítem. A cannelloni tésztákba kinyomózsákkal (kis uzsonnás zacskó is jó, aminek levágom a végét) belenyomom a gombás-húsos masszát.(Ezt most kanállal csináltam...) Egy kivajazott jénai tálba teszem sorban a tésztákat, ráöntöm a besamelt, sajtot szórok a tetejére, és 180 fokon 40 perc alatt (vagy amíg a tészta megfő) megsütöm.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. dec. 13. 22:29
A gombás cannelloni elkészítési módja és hozzávalói.