Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Gombás cannelloni recept

Gombás cannelloni recept

A Gombás cannelloni hozzávalói:
50 dkg darált hús
50 dkg gomba
1 csomag cannelloni tészta
1 kis fej hagyma
pár gerezd fokhagyma

bors
oregáno
kakukkfű
olívaolaj
kevés liszt
2 dl tej

A besamelhez:

2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
4 dl tej
szerecsendió

A tetejére:

reszelt sajt


A Gombás cannelloni elkészítési módja:
A hagymákat összevágom, kis olívaolajon megpirítom, hozzáadom a húst, és továbbpirítom. Amikor a hús elkészült, az apróra vágott gombát hozzákeverem, és még kb. 10 percig pirítom amíg megpuhul. Fűszerezem sóval, borssal, oregánóval, kakukkfűvel. 2 evőkanál lisztet hintek rá, felöntöm 2 dl tejjel, és sűrűre főzöm. Amíg hűl, elkészítem a besamelt: Felolvasztom a vajat, ráhintem a lisztet, csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a tejet, és kb. 10 percig főzöm. Szerecsendióval és sóval ízesítem. A cannelloni tésztákba kinyomózsákkal (kis uzsonnás zacskó is jó, aminek levágom a végét) belenyomom a gombás-húsos masszát.(Ezt most kanállal csináltam...) Egy kivajazott jénai tálba teszem sorban a tésztákat, ráöntöm a besamelt, sajtot szórok a tetejére, és 180 fokon 40 perc alatt (vagy amíg a tészta megfő) megsütöm.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A gombás cannelloni elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook