Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A fermentált élelmiszerek például miso, natto, kimchi valóban olyan jó hatásúak a bélflórára? fórum

A fermentált élelmiszerek például miso, natto, kimchi valóban olyan jó hatásúak a bélflórára? (tudásbázis)

14. Dornbirn (válaszként erre: 11. - Kacsahercegno)
ma 20:36
A nagy felsorolásból azokat tervezem megvenni, ahol tudom már hogy hol lehet pontosan jól felhasználni.Ha forró vízben is lehet, akkor lehet először ez lesz, forró vizbe beleteszem, mert a dashiról még nem hallottam, jó, hogy írtál róla. Akkor tehát a miso paszta+dashi+wakame+tofu együtt érdemes.
13. Kacsahercegno (válaszként erre: 12. - Kacsahercegno)
ma 19:13
Mármint zöldség alaplé, kicsit sokk lett ott a lé. :D
12. Kacsahercegno (válaszként erre: 10. - Dornbirn)
ma 19:13
Nem bonyolult, forró vízben, dashi alaplében vagy zöldséglé alaplében lehet feloldani 2-3 evőkanál pasztát. Ez gyakorlatilag ilyen instant dolog, kb. 2-3 percig kell főzni.
11. Kacsahercegno (válaszként erre: 9. - Dornbirn)
ma 19:08

Ja, azt hittem, azt a nagy felsorolást tervezed mind megvenni. De jó sokáig elég lesz legalább 😅 Aztán lehet, hogy a natto is ízleni fog egyből, de általában nem az a jellemző. Amikor először kóstoltam, azt hittem, valami sajtos dolog, aztán megcsapott a szaga. Aztán az íze... 😂 Sok japán sem szereti.

De tényleg nézz ezekről videókat, miso pasztából sem csak miso levest lehet csinálni, hanem pl. husihoz szószt akár.

Ha miso levest csinálsz belőle, dashi granulátumot szoktak még tenni bele (általában az a pasztában nincs benne), az is ad neki egy jellegzetes ízt. Meg én pl. ezt a szárított algát (wakame) szeretem hozzá :) Egy kis tofuval, nyami 😊

10. Dornbirn (válaszként erre: 8. - Kacsahercegno)
ma 19:00
A miso pasztát hogy használod fel?
9. Dornbirn (válaszként erre: 8. - Kacsahercegno)
ma 18:57
Miso pasztából 1kg már rendelve, köszönöm az infot a nattóról, akkor abból a legkisebb kiszerelés lesz.
8. Kacsahercegno (válaszként erre: 5. - Dornbirn)
ma 18:51

A miso pastából csak kevés kell, ne rendelj meg 6 félkilósat egyszerre, mert rád rohad, 2-3 evőkanálnyi kell egyszerre. Neten keress rá, hogy kell elkészíteni, ha tudsz angolul, nyert ügyed van, de biztos magyar tartalom is van róla.

Ha natto-t nem ettél még, akkor abból is kicsit vegyél egyszerre, szokni kell, elsőre elég furcsa. 😅 A kimchi viszont a magyar konyhába is simán beleillik szerintem. Ha a fővárosban élsz, rengeteg üzletben meg lehet venni ezeket, felesleges külföldről rendelni. Mondjuk gondolom vidékre is lehet rendelni magyarországon belül is.

7. Dornbirn (válaszként erre: 6. - 55Judit)
ma 18:50
Hátha lesz itt egy hozzáértő előbb utóbb, aki jártas ebben, van tippje, hogy mit vegyek és hol, veszteni nem vesztek semmit. De köszi a tippet, ha nem lesz, akkor lehet YouTube lesz.
6. 55Judit (válaszként erre: 5. - Dornbirn)
ma 18:41
Azt gondolom, itt érdemi segítséget nem biztos hogy kapsz. Én a youtube-on keresnék recepteket.
ma 18:28
Chili paprika Durvára őrölt GOCHUGARU Fűszer Kimchi 500g, Japán Levespaszta Shiro Dashi Miso Világos White Paste 300g MIKO BRAND, Shiro Miso Japán Levespaszta Világos fehér Miyasaka 300g MIKO BRAND, Kanpyo Pácolt tök Sushi adalék Karamell csíkos 100g ASIA KITCHEN, Sárga Retek Sushi Radish Oshinko Takuan Daikon Vágott szeletelt 350g, Őrölt Citromfű paszta 120g HofA, Kínai Mung Mung Bean Sprouts Babcsíra Konzerv 425g KIER, Nori Alga Sushi Levelek Arany 50 db GOLD Seaweed 130g, Koreai Savanyú Káposzta Zöldség KimChi Friss Csípős Hot 160g DONGWON, Koreai Instant Leves KimChi Ramen Ramyun 120g NONG SHIM, Snack Pörkölt Alga Nori Hínár KimChi Ízű 2,7g DONGWON, Világos Szójapaszta Japán Shiro leveshez MISO Japan Paste 400g HIKARI, Szárított Alga WAKAME Vágott Leves MISO 100g ASIA KITCHEN, Ramen leves Buldak Kimchi 135g SamYang, Kimchi mild kurkumával Runoland 300g, ERJESZTETT SZÓJABAB (NATTO) BIO 110 g - NATTO, Miso paszta 500g fermentált JAPÁN SZÓJABAB | SEMPIO, Wasabi sushi por ASIA KITCHEN 100g Ezek jók, Valaki infó??? Melyik a jó, hogy kell jól felhasználni, nem mindegyik terméknél tudom pontosan.
ma 18:23
Ááááá, döntés.
3. vigyefene (válaszként erre: 2. - Dornbirn)
ma 18:22

Igen jó döntés volt. Amit jóízűen megeszünk, és az egészségünkre válil, az mind jó déntés. Említetted azAmazont, nekik is van.

[link]

ma 18:19
Közben rendeltem külföldről Kimchi Runoland 300g HOT 4db-ot, ez van az Ecofamily-nél is csak jóval drágábban, meg Miso Paszta Világos Hikari Miso 1kg-ot. Jó döntés volt?
ma 18:12
Nem tudom, hol, merre érdemes ezeket beszerezni pontosan miket és hol érdemes vásárolni annak, aki ismerkedik ezekkel a termékekkel, aki még nem próbálta. Nem tudom, merre és mit vegyek, érdekel az egészséges japán, koreai konyha, de nem tudom hol és milyen termékeket vegyek, az egészséges japán,koreai ételekből szívesen ennék többet. Nem kell, hogy üzlet legyen, Amazon, Allegro, Ebay stb.-ről is rendelnék, nem szükséges, hogy magyar üzlet legyen, azt szeretném tudni, hogy honnan és mit.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook