Tele vannak ehető rovarokkal a magyar élelmiszerek. (beszélgetős fórum)
Bogár irtás lehetett. :P
Ollóztam nektek egy kis érdekességet, én barátkozom azért a gondolattal. Haladni kell a korral, fejlődéssel, nyitottnak kell lennünk az új gondolatokra...őőő, hát fehérjére fel. :DDD
A bíbortetű nem új keletű,ezt már megemésztettük..., vagy nem. :D
bíbortetűből kinyert ételfesték, a kármin,az E-120 kódszám jelöli a címkéken, illetve a sellakként ismert fényezőanyag, ami a lakktetű váladékából készül,E-904-es számmal tüntetik fel.
Az „Acheta domesticusból (házi tücsök) előállított, részben zsírtalanított porból” a sok magvas kenyér 100g-ja legfeljebb 2g-ot tartalmazhat.
A rovarok nem tartoznak ebbe a körbe, azokat nem adalékanyagként, hanem összetevőként lehet felhasználni, és új élelmiszerként engedélyezték őket.
Megnyugtatásul másolom be, hogy.., Meg kell védeni a magyarok étkezési kultúráját Brüsszellel szemben, úgyhogy más helyre kell rakni a boltokban a rovar alapú termékeket, nehogy bárki is összetéveszthesse a tücsök proteinszeletet a csirke far-háttal.A Mathias Corvinus Collegium egészségtudatossági kurzusán mindenesetre nyugodtan lehetett enni rovarlisztes palacsintát, tücsök proteinszeletet és különböző ízesítésű szárított sáskákat.
Hát nem édesek?
Hahóóó, nagy a csend!
Senki sem talált valamilyen ehető rovart a kajában?
:))
Erre én is emlékszem.
Meg a nyulakat is az olaszok vásárolták tőlünk, azt hiszem.
Tanyasi csirke a Sparban, haha...senki nem tart már csirkét! Ha mégis, azt elfogyasztja a család. Nevetnem kell, hogy beveszik a maszlagot.
Házi kenyér...🤣
Gyerekkoromban egyszer a téesz birkái közül felfúvódott néhány a legelőn. Este a hentes mind levágta, megnyúzta a mészárszékben a szemünk láttán.
Széttrancsírozta és mérték ki a húst nekünk, akik sorban álltunk érte. Semmi baja nem volt.
Most is szeretem a birkahúsból a pörköltet, gulyást. Sajnos manapság horrorisztikus ára lett a birkahúsnak.
Számos baromfigyártó cég sóoldatot vagy vizet fecskendez a húsba
Tanulságos kis mesék ezek,bár...,ha azt nézem az élet nem ilyen, lássuk csak.
Általában egy nő hercegnő, mielőtt férjhez megy és szül, utána marad a főzés, mosás takarítás, zoknipároztatás..
Csókkal kezdődik..hmm.Ha már csók..
Megcsókoljuk a herceget, hányszor is lesz béka belőle? Hamupipőke hercege sem volt piskóta, jó buli lehetett az is. :)
Nah, mikor veszed, gondolj rám, ezek a disznóságok nagyon hiányoznak nekem. Az meg , hogy mi van benne, mindegy, a bogarak sok értékes vitamint, tápanyagot tartalmaznak elvileg. Hja és nem oltják őket antibiotikummal, meg minden szarral.Ha finom, has telik.:P
A szlogenem, a dinok is azért haltak ki, mert nem tudtak alkalmazkodni.:P
Svábbogár a lakásban
Egy fickó megelégeli, hogy tele a lakása svábbogarakkal. Mindenféle irtószert kipróbál, de nem válik be egyik sem. Végül kínjában elmegy a boszorkányhoz:
- Boszi, teli a lakásom svábbogárral. Nincs valami klassz varázsigéd svábbogár ellen?
- Van, fiam, van, de nagyon nehéz alkalmazni!
- Mit nekem nehézség, kérem a varázsigét!
- Jól van fiam. Menj haza, állj ki a lakás közepére és teli torokból üvöltsd el magad, hogy "Rohadék svábbogarak, takarodjatok a büdös francba!" De ne felejtsd el fiam, nagyon fontos, hogy a varázsige alkalmazása közben nem szabad nevetni!
- Köszi boszi, örök hálám!
Rohan haza a figura, beáll a lakás közepébe:
- ROHADÉK SVÁBBOGARAK, TAKARODJATOK A BÜDÖS FRANCBA!
És láss csudát, a lakás minden zegéből, zugából elősorjáznak a svábbogarak, és masíroznak kifelé az ajtón. A manusz tátott szájjal bámulja, ez már döfi! Ez aztán a varázsige! Már az utolsó svábbogár mászik át a küszöbön, amikor előbukkan egy vénségesen öreg svábbogár, mankóval bukdácsol a menet után és cérnavékony hangon kiáltozik:
- Várjatok meg! Várjatok meg!
Barátunknak ez úgy tetszik, hogy leül a földre a röhögéstől. A mankós svábbogár döbbenten nézi, majd felderül az arca és fürgén a küszöbhöz biceg és kiordít:
- Srácoook! Srááácoooook! Gyertek vissza! Csak vicc volt!
Én nem mondtam, hogy hűtlen vagyok. :)
Viszont van egy olyan érzésem,mint a kétkedés... :D
További ajánlott fórumok:
- Havonta vagy több hónapra vásárolsz élelmiszert?
- Ti csak magyar termelők élelmiszereit vásároljátok?
- Magyar élelmiszerhiány külföldön és az egészséges Magyarország
- Epekövesség, és rosszindulatú hasnyálmirígy esetén milyen élelmiszerek, gyümölcsök, alapanyagok ehetők, ill. milyen élelmiszerek lúgosítók?
- Külföldrôl behozott, itthon forgalmazott élelmiszerekre milyen szabályok vonatkoznak? Pl. kötelezô-e a magyar címke?
- Angliában merre vannak lengyel-magyar élelmiszereket tartó boltok?