Batka Manó Csodás Csigája recept
A Batka Manó Csodás Csigája hozzávalói:- 25 dkg túró
- 25 + 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 15 dkg porcukor
- 2-3 kanál citromlé
- csipet só
- 2 van. cukor
- 25 dkg liszt
- 1 sütőpor
- kiskanál fahéj
- marék mazsola
A Batka Manó Csodás Csigája elkészítési módja:
Összekeverjük a lisztet, van.cukrot, sütőport, sót majd beleforgácsoljuk a vajat, eldolgozzuk, majd belegyúrjuk a túrót is, szép simára. Egy órát pihentetjük. A megmosott mazsolát összekeverjük a cukorral és fahéjjal. A tésztát kinyúltjuk kb. 60x40 cm-re. Megkenjük a felolvasztott 5 dkg vajjal, megszórjuk a fahéjas keverékkel, szorosan felcsavarjuk. 1,5 -2 cm vastag szeletekre vágjuk és kivajazott tepisben világosbarnára sütjük. Közben összekeverjük a porcukrot a citromlével és a forró csigákat megkenjük a mázzal.
Ízlés szerint a fahéj vagy a máz elhagyható.
A fenti mennyiségből kb. 30-32 pici csiga lesz. (5 cm-es) Aki nagyobbra szereti, a másik irányból tekerje fel a tésztát :)
KÉPET találsz róla a naplóm 140. hozzászólásánál.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: megryan, 2009. jan. 30. 22:44
A batka manó csodás csigája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.