Chillis bab recept
45 perc
430 kcal
1-1 doboz vörös és fekete bab,
1 doboz kukorica,
2 hagyma,
2 kis piros paprika,
2 ek olaj,
40 dkg darált marhahus,
só,
bors,
pirospaprika,
5 drb hámozott paradicsom,
chillipaprika-izlés szerint,
3 ág petrezselyemzöld.
A Chillis bab elkészítési módja:
A kétféle babot és a kukoricát lecsepegtetjük, a hagymát keskeny cikkekre vágjuk, a paprikát aprora felkockázzuk. Forro olajon a daralthust morzsalékosra sütjük. A hagymacikkeket és a paprikakockákat hozzáadjuk, majd rövid ideig a hussal egyutt piritjuk. Soval, borssal és paprikával izesitjük. A paradicsomot apro darabokra vágjuk, majd a hushoz öntjük. Örölt chillipaprikával izesitjük. A babot és a kukoricát a husos mártáshoz adjuk, és tovább pároljuk. Végén a petrezselyemzöld leveleit lecsipkedjük és az ételbe szorjuk.
A chilli con carne igazi mexikoi specialitás. Pita vagy kenyér illik hozzá. Jo étvagyat.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: zorahh, 2007. nov. 19. 16:57
A chillis bab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.