Kelkáposztás sajtos galuska recept



25dkg.kelkáposzta
50dkg.liszt
3 egész tojás
só
bors
szerecsendió
2-3 ek olaj
15-20 dkg.sajt
A Kelkáposztás sajtos galuska elkészítési módja:
Mosás után a kelkáposztát nagyon vékonyra szeleteljük.Olajon dinszteljük.Sózzuk,borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt szerecsendiót.Amikor puha leturmixoljuk vagy szétnyomjuk.A tojásokat kevés sóval külön felverjük.Hozzáadjuk a már hűlt kelkáposztához.Liszttel sűrű nokedlit kavarunk.Kifőzzük.Beletesszük egy kivajazott jénaiba vagy tepsibe.Forró sütőbe tesszük! Annyi időre,hogy a sajt aranysárgára piruljon.
Finomabb ha már a kel megérett.Rétesliszt jobb bele.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: winny, 2007. nov. 19. 15:59
A kelkáposztás sajtos galuska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.