Töltött stefánia recept
A Töltött stefánia hozzávalói:1 kg stefánia vagy fehérpecsenye
1 fej vöröshagyma
25 dkg darált sertéshús
2 kemény tojás
1 nyers tojás
2 ek. zsemlemorzsa
1 ek. zöldpetrezselyem
só
bors
1 késhegynyi pirospaprika
olaj
gyömbér
2 dl húsleves
1 ek. paradicsompüré
liszt
A Töltött stefánia elkészítési módja:
A húsba egy rést vágunk, majd félretesszük. Fogunk egy tálat, beletesszük a darált húst, majd hozzákeverjük a felaprózott hagymát, a tojásokat, a zöldpetrezselymet, a zsemlemorzsát, a gyömbért, majd sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. Az egészet jó alaposan elkeverjük, majd ezt töltjük a húsba, és összetűzzük. Ezután olajban átsütjük, majd felöntjük a húslevessel, és így pároljuk. Közben a paradicsompürét, és kevés lisztet is adunk hozzá. Teljesen puhára főzzük, majd kínálhatjuk is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. szept. 8. 10:59
A töltött stefánia elkészítési módja és hozzávalói.