Édes perecek recept
Az Édes perecek hozzávalói:20 dkg liszt
15 dkg rama
2 tojás sárgája
1 kanál porcukor
só
1 tojás
kristálycukor
Az Édes perecek elkészítési módja:
A lisztből,margarinból,tojás sárgájából cukorból csipet sóval tésztát készítünk.2 órát pihentetjük.Vékonyra kinyújtjuk,pereckiszúróval formáljuk. Ha nincs kiszúrónk vékony csíkokat vágunk és perec alakúra hajtogatjuk. A tetejét tojással megkenjük és kristálycukorral megszórjuk.Forró sütőbe tesszük,közepes tűzön aranysárgára sütjük. Sokáig eltartható.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. szept. 10. 18:49
Az Édes perecek elkészítési módja és hozzávalói.