Diabetikus Almás pite 2 recept
112 kcal
13,2 gramm
* Tésztához:
o 50 dkg finomliszt,
o 25 dkg margarin,
o 5 dkg CANDEREL édesítőpor,
o 1 teáskanál vaníliaaroma,
o 1 tasak sütőpor (10 g),
o 2 tojás + 2 tojássárgája,
o 2 ek. tejföl (12 %)
A töltelékhez:
2 kg savanykás alma,
5 dkg CANDEREL édesítőpor,
1 kávéskanál fahéj,
1 citrom reszelt héja,
6 dkg zsemlemorzsa vagy darált dió,
1 tojássárgája a kenéshez,
CANDEREL édesítőpor a szóráshoz
A Diabetikus Almás pite 2 elkészítési módja:
Elkészítés A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a CANDEREL édesítőport, a vaníliaaromát, a sütőport, a tojásokat és tojássárgákat, 1 csipet sót és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük. A töltelékhez az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a CANDEREL édesítőport, a fahéjat és a citromhéjat, kissé állni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat). Sütőpapírból kivágunk két tepsi nagyságú lapot, megszórjuk liszttel, és éppen akkorára nyújtjuk rajtuk a tésztacipókat, amekkorák a papírlapok. Az egyiket behúzzuk a tepsibe, villával megszurkáljuk, és megszórjuk a zsemlemorzsával/dióval. Az almát alaposan kinyomjuk, és a tésztán szétosztjuk. Úgy, hogy a papír legyen felül, a tetejére fordítjuk-fektetjük a másik tésztalapot, végül lehántjuk róla a sütőpapírt, és lenyomkodjuk a tésztaszéleket. Tetejét megkenjük tojássárgájával, villával sűrűn megszurkáljuk, és a sütő középső rácsán aranybarnára sütjük (kb. 30 perc). A tepsiben hagyjuk kihűlni, tálaláskor 5x5 cm-es kockákra vagy tetszés szerint szeletekre, háromszögekre, rombuszokra vágjuk, és megszórjuk CANDEREL édesítőporral.
Változatok: Készíthetjük mazsolás túróval, diós-mogyorós meggyel, cseresznyével, sárgabarackkal, mákkal és egyéb friss vagy befőtt gyümölcsökkel is.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. márc. 30. 17:34
A diabetikus almás pite 2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.