Legényfogó leves 1 recept
A Legényfogó leves 1 hozzávalói:- paradicsompüré
- őrölt bors
- só
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyem zöld
- olaj
- 1 szelet citrom
- 1 tojássárgája
- 2 dl tejföl
- 1,5 liter húsleves
- 40 dkg csirkemáj
- 20 dkg gomba
- 20 dkg vegyes zöldség
- 40 dkg sertéslapocka
- 1 vöröshagyma
- grizes liszt
A Legényfogó leves 1 elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, a felkarikázott vegyes zöldséget és a gombát. Sóval, borssal, paradicsompürével ízesítjük, puhára pároljuk, végül felengedjük a húslevessel, és felforraljuk. A tejfölt elkeverjük a tojás sárgájával meg egy kanál liszttel, behabarjuk, besűrítjük a levest. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemájat, és további 10-15 percig főzzük. Kaporral, citromlével tesszük pikánssá az ízhatást, ha szeretjük, galuskát is szaggathatunk bele. A levest jól kiforraljuk, s petrezselyem zöldjével díszítve máris tálalhatjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. márc. 23. 16:59
A legényfogó leves 1 elkészítési módja és hozzávalói.