Parmezánsajtos krémleves (4 főre) recept
A Parmezánsajtos krémleves (4 főre) hozzávalói:10 dkg reszelt parmezán sajt
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
1litertej
1 tojássárgája
só, őrölt bors
A tálaláshoz:
1 szikkadt zsemle
1 csomag finomra vágott petrezselyem
A Parmezánsajtos krémleves (4 főre) elkészítési módja:
A zsemlét kis kockákra vágjuk. Serpenyőben felolvasztunk 1 kávéskanálnyi vajat, beletesszük a zsemlekockát, és szép aranysárgára pirítjuk. A maradék vajat lábasba tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és halványsárgára pirítjuk. Felöntjük a tejjel, megsózzuk, borsozzuk, és forrástól számítva kb. 15 percig kis lángon főzzük. Lezárjuk alatta a tüzet, és állni hagyjuk. A levesből kiveszünk egy kis tálkába kb. 2 dl-t, langyosra hűtjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt parmezánt, és simára keverjük. A levesbe habarjuk, de már nem forraljuk tovább. A pirított zsemlekockával és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. máj. 1. 23:05
A parmezánsajtos krémleves (4 főre) elkészítési módja és hozzávalói.