Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vörösborban sült mézes körte recept

Vörösborban sült mézes körte recept

A Vörösborban sült mézes körte hozzávalói:
1 citrom
5 dl száraz vörösbor
20 dkg méz
½ teáskanál fahéj
8 db kis (vagy 4 nagy) körte


A Vörösborban sült mézes körte elkészítési módja:
Vágd a citromot vékony szeletekre. Öntsd a bort egy lábosba, add hozzá a citromot, a mézet és a fahéjat, forrald össze kis lángon. Hámozd meg a körtéket. A kis körtéket hagyd egészben a szárával, a nagyobbakat vágd négybe, és vedd ki a magházukat. Tedd a körtéket a forrásban lévő borba, és 30 percig főzd őket csendes tűzön. Ha megpuhult, csepegtesd le és tedd tűzálló tálba. Vedd ki a citromot a borból, főzd sűrűre a szirupot, és öntsd a körtékre. Tedd grill alá 10 percre, hogy kicsit megpiruljon.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vörösborban sült mézes körte elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook