Diós citromkocka recept
A Diós citromkocka hozzávalói:A tésztához:
5 db tojás
15 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 db citrom
A krémhez:
3 db tojássárgája
5 dkg porcukor
10 dkg Rama margarin
15 dkg darált dió
A piskótalapok lekenéséhez:
baracklekvár
A mázhoz:
20 dkg porcukor
3 evőkanál citromlé
A Diós citromkocka elkészítési módja:
A tésztához felverjük a tojásfehérjét, majd belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a szódabikarbónát, a citrom reszelt héját, majd a citrom levét. A tepsit (25×39 cm) kibéleljük sütőpapírral, a tésztát beleöntjük, majd aranysárgára sütjük kb. 200 °C-on. A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral gőz fölött addig keverjük, amíg besűrűsödik. A habosra kikevert margarinhoz adjuk a darált diót, majd a kihűlt masszával összedolgozzuk. Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, lekvárral megkenjük, és megtöltjük a diókrémmel. A tetejét bevonjuk az 1 evőkanál forró vízzel alaposan kikevert citromos mázzal, és darabolt dióval megszórjuk. Tálalás előtt 30 percig hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. márc. 26. 16:45
A diós citromkocka elkészítési módja és hozzávalói.