Havas fenyők recept

A Havas fenyők hozzávalói:
30 dkg liszt
2 tojás
csipetnyi só
5 dkg puha vaj
22 dkg porcukor
1 evőkanál rum
8 dkg finomra darált mandula
1 mandulaízű sütőaroma.

Töltelék:

10 dkg földimogyoró
2 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor


A Havas fenyők elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és fóliába csomagolva hűvös helyen, legalább fél órán át, pihentetjük. Ezután belisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és kis fenyőformákat szórunk ki belőle. Mindegyiket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben közepes lánggal 5-6 perc alatt világossárgára sütjük. A töltelékhez a földimogyorót finomra daráljuk, majd a mézzel és a kakaóval simára keverjük. 2-2 kihűlt fenyőkekszet a mogyorókrémmel összeragasztunk, porcukorral meghintjük. Kedvünk - és időnk - szerint cukormázzal is díszíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A havas fenyők elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook