Marinírozott hal recept
A Marinírozott hal hozzávalói:Személyenként 2-3 db sovány pontyszelet
0,5 kg vöröshagyma
só,
bors,
zsemlemorzsa,
tojás,
liszt,
ecet,
cukor
A Marinírozott hal elkészítési módja:
A pontyszeleteket bepanírozzuk és kirántjuk. Amíg hül, a hagymát vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk. Az ecetből és cukorból ízlés szerint salátalevet készítünk. Amikor a hal már kihűlt, egy megfelelő méretű edénybe lerétegezzük a hagymával. Egy sor hal, rá kevés hagyma, rá őrölt bors, majd hal, hagyma, bors, míg el nem fogy. Tetejére hagyma kerüljön. Ráöntjük a salátalevet, hogy ellepje, majd hűtőben 2-3 napig érleljük. Ez idő alatt a halban lévő apró szálkák teljesen "eltűnnek".
Önálló ételként fogyaszthatjuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. jan. 2. 21:30
A marinírozott hal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.