Patisszonpaprikás recept
A Patisszonpaprikás hozzávalói:1 nagy vagy 2 kisebb patisszon
1 fej vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
kevés füstölt szalonna (elhagyható)
néhány karika vékony kolbász (elhagyható, ebben az esetben kevés fűszerpaprikával helyettesítjük)
2 pár virsli
tejföl
só
bors
ételízesítő ízlés szerint
A galuskához:
liszt
só
4-5 tojás
A Patisszonpaprikás elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk az apróra vágott füstölt szalonnát, a kolbászkarikákat, a vékony csíkokra szeletelt paprikát és a karikára vágott virslit. Néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a megmosott és kis kockákra vágott patisszont, valamint a szeletelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá ételízesítőt, és fedő alatt kb. fél óra alatt puhára pároljuk. Közben a tojásokból és a lisztből galuskát készítünk és kifőzzük. Ha elkészült a patisszonpaprikás, keverünk hozzá egy doboz tejfölt, de lehet natúr joghurtot vagy kefírt is, majd hozzáadjuk a galuskát, és az egészet összerotyogtatjuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. aug. 12. 06:50
A patisszonpaprikás elkészítési módja és hozzávalói.