Sonkás-fokhagymás-gombás tészta recept
A Sonkás-fokhagymás-gombás tészta hozzávalói:15-20 dkg maradék füstölt sonka
20-25 dkg gomba
2 dl tejszín
1/2 doboz tejföl
1/2 kg tészta, jelen esetben spagetti
1 fej fokhagyma
sajt
bazsalikom
bors
olaj
A Sonkás-fokhagymás-gombás tészta elkészítési módja:
A sonkát kis kockákra, a gombát szeletkékre összevágjuk, és kevés olajon picit megpirítjuk. Közben megpucoljuk az egész fej fokhagymát, és szépen átnyomjuk nyomón, bele az egészet a tűzről félrehúzott sonka-gombába. Ezzel is kicsit átpirítjuk, csak annyira, hogy a fokhagymának kibontakozzék az illata. Majd az egészet félrehúzzuk, ráöntjük a tejszínt és a tejfölt. Ezután az egészet összefőzzük, ekkor már látni a sűrű krémes állagát. Ha hígnak találjuk, reszelhetünk bele sajtot. Összevágunk egy kis csokor bazsalikomot (szárított is jó, ha nincs friss), azt is belekeverjük, és az egészet borsozzuk. Közben befőzzük a spagettitésztát, leszűrjük, majd összekavarjuk a kész szósszal. Kivajazott tepsiben, reszelt sajttal a tetején 190 fokon átsütjük, míg a teteje meg nem pirul. Ízletes rakottast kapunk így, mely paradicsomsalátával tálalva könnyű egytálételként is szolgálhat.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. aug. 11. 06:49
A sonkás-fokhagymás-gombás tészta elkészítési módja és hozzávalói.