Krémes mézes recept
90 perc
A Krémes mézes hozzávalói:
15 dkg cukor
3 dkg margarin
3 evőkanál tej
3 evőkanál méz
1 tojás
45 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
krém:
3 dl tej
5 dkg gríz
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 dkg kakaó
A Krémes mézes elkészítési módja:
A 4 mézes lap egyenkénti kisütéséhez folyékony sodót főzünk gőz fölött a 15 dkg cukorból, 3 dkg marbarinból, 3 evőkanál tejből, 3 evőkanál mézből és 1 tojásból. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és összegyúrjuk a sodóval. Fél órát pihentetjük. Addig elkészítjük a krémet. 3 dl tejben megfőzünk 5 dkg grízt. Langyosra hűtjük és belekeverjük a 10 dkg margarint, 10 dkg porcukrot és 1 dkg kakaót. Három felé ösztjuk a krémet és megkenjük az első lapot, ráhelyezzük a második lapunkat, ezt is megkenjük, erre jön a harmadik lap, ezt is megkenjük a maradék krémünkkel és ráhelyezzük a negyedik lapot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. jan. 9. 09:40
A krémes mézes elkészítési módja és hozzávalói.