Kiflikoch recept
50 perc
A Kiflikoch hozzávalói:
8 db szikkadt kifli
4 tojás
6 evőkanál cukor
8 dkg vaj
10 dkg darált dióbél
6 dl tej
1 bögre magozott meggybefőtt
1 cs vaniliáscukor
1 citrom reszelt héja
A Kiflikoch elkészítési módja:
A kifliket 2 cm-es darabokra felkarikázzuk. A tejet a citromhéjjal felforraljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével és a vaníliáscukorral kikavarjuk. A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük. A tejet óvatosan elvegyítjük a kikevert tojássárgával és hozzákeverjük a tojáshab felét. Ráöntjük a feldarabolt kiflikre. A vaj felével kikenünk egy tűzálló tálat. Beleterítjük a megáztatott kifli felét, megszórjuk darált dióval, rászórjuk a meggyet. Beborítjuk a kifli másik felével, amit szintén megszórunk darált dióval. A tetejére vagdossuk a maradék vajat. Előmelegített sütőben 200 C°-on 20 percig sütjük. Ráhalmozzuk a tojáshab másik felét és a hab pirulásáig (kb. 5-10 perc) sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jan. 9. 09:36
A kiflikoch elkészítési módja és hozzávalói.