Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mogyorós almás recept

Mogyorós almás recept

A Mogyorós almás hozzávalói:
25 deka liszt
15 deka zsír
1 csomag sütőpor
20 deka cukor
10 deka őrölt mogyoró
fél csomag vaníliacukor
és 2 tojás 1 kg alma
8 deka vaníliacukor.


A Mogyorós almás elkészítési módja:
22 deka lisztet, 15 deka zsírral, 1 csomag sütőporral, 20 deka cukorral, 10 deka őrölt mogyoróval, fél csomag vaníliacukorral és 2 egész tojással összegyúrunk. A tészta egynegyed felét félretsszük. Tapsibe egyenletesen elhelyezve ,a nagyobbik részt befedjük 1 kg édes almával, melyet uborkavágón legyalulás után kézzel kinyomkodtunk. Az almát 8 deka vaníliás porcukorral megszórjuk és a tetejére a félretett tésztából, sűrű rácsot rakunk. Forró sütőben szép sárgára sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mogyorós almás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook