Mogyorós almás recept
A Mogyorós almás hozzávalói:25 deka liszt
15 deka zsír
1 csomag sütőpor
20 deka cukor
10 deka őrölt mogyoró
fél csomag vaníliacukor
és 2 tojás 1 kg alma
8 deka vaníliacukor.
A Mogyorós almás elkészítési módja:
22 deka lisztet, 15 deka zsírral, 1 csomag sütőporral, 20 deka cukorral, 10 deka őrölt mogyoróval, fél csomag vaníliacukorral és 2 egész tojással összegyúrunk. A tészta egynegyed felét félretsszük. Tapsibe egyenletesen elhelyezve ,a nagyobbik részt befedjük 1 kg édes almával, melyet uborkavágón legyalulás után kézzel kinyomkodtunk. Az almát 8 deka vaníliás porcukorral megszórjuk és a tetejére a félretett tésztából, sűrű rácsot rakunk. Forró sütőben szép sárgára sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2009. jan. 13. 10:46
A mogyorós almás elkészítési módja és hozzávalói.