Kevert zserbó recept
60 perc
A Kevert zserbó hozzávalói:
2 db egész tojás,
15 dkg kristálycukor,
1 csg vanília cukor,
1 dl olaj,
2 dl tejfel
15 dkg liszt,
10 dkg darált dió,
1 csg sütőpor,
15 dkg sütésálló baracklekvár.
1 nagyobb tábla tortabevonó, vagy kettő kicsi.
A Kevert zserbó elkészítési módja:
A tojást jól kikeverem a cukorral, vanília cukorral és az olajjal, habos állagúra. Ezután hozzá öntöm a tejfelt, egy másik edényben összekeverem a lisztet, sütőport, diót. A sütésálló lekvárt kis hasábokra vágom /kb. 0,5x1 cm/, és azt is belekeverem . A két keveréket összeöntöm, és alufóliával bélelt tepsibe öntöm. 180 fokon tűpróbáig sütöm, majd langyosra hűtöm, a fóliát lehúzom a süteményről. Ezután a tortabevonót elkészítem, és a tetejére öntöm, ha megszilárdult, szeletelhetem.
Az eredeti receptben 10 dkg aszalt sárgabarackot írnak, de nekem a lekvárral jobban ízlett.
A barackokat vékonyabb hosszúkás szeletekre kell vágni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: csibiusz, 2009. jan. 15. 09:21
A kevert zserbó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.