Tojásos káposztaleves recept
A Tojásos káposztaleves hozzávalói:50 dkg savanyú káposzta
5 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
2 dl kefir vagy sovány tejföl
1 evőkanál pirospaprika
5 tojás
1 babérlevél
1 teáskanál mustár
2 marhahúsleves kocka
cukor
só
8 dl víz
A Tojásos káposztaleves elkészítési módja:
A szalonnát felkockázzuk, a zsírját kisütjük. Rátesszük a finomra metélt hagymát és üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és apránként ráöntjük a vizet. Jól összekeverjük, majd felforraljuk. Beletesszük a leveskockákat, a babérlevelet, az egészen apróra vágott káposztát s 10 percig forraljuk. A lisztet simára keverjük a tejtermékkel és a mustárral, majd beleöntjük a forrásban lévő levesbe. Folyamatosan kevergetve ismét felforraljuk, és kis lángon főzzük pár percig. A tojásokat egyenként csészébe ütjük, ügyelve, hogy a sárgájuk egyben maradjon. Óvatosan beleeresztjük a forrásban lévő levesbe, de nem keverjük, nehogy a tojások szétmenjenek. Még 5 percig forraljuk, csak ezután keverjük meg óvatosan. Végül sóval, cukorral pikánsra ízesítjük.
Olcsó, jóízű, laktató leves. Minél többször melegítjük, annál finomabb lesz, ezért érdemes nagyobb adagot is főzni belőle.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. márc. 10. 20:46
A tojásos káposztaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.