Tepsis csülök székelyesen recept
90 perc
A Tepsis csülök székelyesen hozzávalói:
1 db nagyobb hátsó csülök füstölve (kb 1-1,2 kg ,
1 kg pityóka (burgonya)
4-6 fej vöröshagyma
2 fakanál disznózsír
2-3 dl világos sör
Ízlés szerint: só
frissen tört fekete bors
csipetnyi csombor
fűszerpaprika
A főzéshez: 2 db babérlevél szemes bors.
A Tepsis csülök székelyesen elkészítési módja:
A csülköt megmossuk és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük 2 db babérlevéllel és néhány szem fekete borssal. Ha kész kiemeljük, kicsontozzuk és felszeleteljük. A pityókát megpucoljuk egészben megfőzzük, leszűrjük, majd félbe vágjuk. A hagymákat megpucoljuk és felszeleteljük. Egy tepsit kikenünk disznózsírral belerakjuk a félbe vágott pityókákat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csipetnyi csomborral is meghintjük. Most rászórjuk a karikára vágott hagymákat és végül rátesszük a csülökszeleteket is. Kevés sört öntünk alá, és előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt ropogósra sütjük, de ezalatt két-három alkalommal is meglocsoljuk sörrel. Télen savanyú káposztával tálaljuk
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. febr. 9. 07:03
A tepsis csülök székelyesen elkészítési módja és hozzávalói.