Töltött alma egyszerűen recept


személyenként 1 db nagyobb alma
durvára vágott dió
áfonyalekvár (vagy más, házi készítmény)
kevés méz
őrölt fahéj
cukor
habtejszín
1 db citrom leve
A tálaláshoz: habtejszín
A Töltött alma egyszerűen elkészítési módja:
Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, maghéjukat a szár felőli oldalon kikaparjuk és citromos vízben megfőzzük. Ha kihűltek vágott diót és a lekvárt összekeverjük, ízesítjük mézzel őrölt fahéjjal és a masszát a magház helyébe töltjük. Ezután hűvös helyen tároljuk. Felhasználásakor habtejszínnel borítjuk és kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. febr. 2. 05:00
A töltött alma egyszerűen elkészítési módja és hozzávalói.