Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Töltött alma egyszerűen recept

Töltött alma egyszerűen recept

Elkészítési idő 40 perc

A Töltött alma egyszerűen hozzávalói:
személyenként 1 db nagyobb alma
durvára vágott dió
áfonyalekvár (vagy más, házi készítmény)
kevés méz
őrölt fahéj
cukor
habtejszín
1 db citrom leve
A tálaláshoz: habtejszín


A Töltött alma egyszerűen elkészítési módja:
Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, maghéjukat a szár felőli oldalon kikaparjuk és citromos vízben megfőzzük. Ha kihűltek vágott diót és a lekvárt összekeverjük, ízesítjük mézzel őrölt fahéjjal és a masszát a magház helyébe töltjük. Ezután hűvös helyen tároljuk. Felhasználásakor habtejszínnel borítjuk és kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A töltött alma egyszerűen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook