Banános kalács recept


-6dkg vaj
-25 dkg liszt
-1 dl tej
-2 tojás
-1 cs vaniliáscukor
-1 cs sütőpor
-1 evőkanál citromlé
-6 dkg cukor
-2 nagyobbacska banán
-1 kiskanál őrölt fahéj
-5 dkg durvára vágott dió
A Banános kalács elkészítési módja:
-A vajat a cukorral,tejjel,tojásokkal,a dióval,a vaniliáscukorral és a citromlével habosra keverjük. -Hozzáadjuk a lisztet,sütőport,fahéjat,és alaposan összedolgozzuk. -Karikákra felvágjuk a banánt,és a masszához adjuk-óvatos keveréssel. -Ezt a masszát beleöntjük egy sütőpapírral bélelt hosszúkás-őzgerinc-formába,és a tetejét elsimítjuk. -Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt megsütjük. -Ha megsült,a formából egy rácsra borítva hagyjuk kihűlni. -A felszeletelt kalácsunkat porcukorral meghintjük.. :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: fb919dc887, 2008. ápr. 21. 18:13
A banános kalács elkészítési módja és hozzávalói.