Mézes-rumos-kakaós kocka recept
A Mézes-rumos-kakaós kocka hozzávalói:tésztához:
28 dkg liszt,
1 cs sütőpor,
2 dl tej,
2-3dkg margarin,
20-25dkg porcukor,
1 cs. vaníliáscukor,
3-5 evőkanál méz,
1 db tojás,
1 reszelt citrom héja vagy kicsi citromlé,
A csokimázhoz:
35dkg margarin,
25-30 dkg porcukor,
4-6 evőkanál kakaó,
6 evőkanál rum vagy fél üvegcse rumaroma
1-2 dl tej
Díszítéshez: kókuszreszelék (kb 200g)
A Mézes-rumos-kakaós kocka elkészítési módja:
Előre megolvasztjuk a margarint. A porcukrot, a vaníliáscukrot, a mézet, a reszelt citromhéjat és az olvasztott margarint összekeverjük. A liszbe a sütőpor belekeverjük, majd a tejet és acukros margarint hozzáadjuk, jól eldolgozzuk. A tepsit kikenjük kis zsiradékkal (margarinnal, olajjal), kilisztezzük picit, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. csokimáz elkészítése: A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a kakót, a rumot , tejet, elkeverjük, egy lábasba öntjük és állandó kevergetés mellett felforraljuk. A tűzről levéve lehűtjük. A kész tésztát kb 3X3-es kockákra vágjuk, a csokoládémázba mártjuk a kockákat, majd megforgatjuk a kókuszreszelékben.
Rum helyett lehet rumaroma. Citrom héja helyett narancshéj vagy citromlé. Mehet a tésztába több méz, de kevesebb porcukor , mert amúgy nagyon édes lesz. (Nekem így is elég édes volt, de finom lett.) Mikor forgatjuk a kocákat a kókuszba: előtte érdemes a csokiban kicsit állni hagyni a kockákat, hogy beszívja a tészta a csokit, majd beforgatás előtt jól lecsöpögtetni róluk a csokit, mert különben a kókuszreszelék össze fog állni és használhatatlan lesz a forgatásra.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9183e5be3e, 2009. ápr. 16. 08:52
A mézes-rumos-kakaós kocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.