Krémes süti recept

tészta: 25dkg liszt
5dkg margarin
5dkg porcukor
1 kiskanál szalakáli
fél dl tej
1 tojás
Krém: 3 tojás
12dkg vaniliáscukor
4 evőkanál liszt
4,5 dl tej
8dkg cukor.
A Krémes süti elkészítési módja:
a tészta hozzávalójából 2 cipót gyúrunk. kinyujtjuk, amekkora tepsibe szándékozzuk majd rakni. tepsi hátán világosra sütjük. Krém: 3 tojássárgáját simára keverjük 12dkg vaniliáscukorral, 4 evőkanál lisztel és 4,5 dl tejjel. folytonos kevergetés mellett megfőzzük. a tűzről levéve hozzákeverjük a tojások felvert habját 8dkg cukorral. tepsibe tesszük az egyik lapot,töltjük, rá a másik, rányomjuk.
Kihülés után hűtöbe tesszük, másnap fogyasztható. (aznap még túl kemény a tészta)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. jún. 28. 14:57
A krémes süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.