Citromos sajttorta málnával recept
A Citromos sajttorta málnával hozzávalói:20 dkg darált keksz
8 dkg vaj
80 dkg tejszínes natúr krémsajt (lehet több fajta is, pl. mascarpone, tömlős krémsajt stb.)
20 dkg tejföl
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg étkezési keményítő
4 tojás
1 citrom
A tálaláshoz:
málna
A Citromos sajttorta málnával elkészítési módja:
Egy 26 cm-es kerek csatos formát sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A darált kekszet a megolvasztott vajjal összedolgozzuk (kicsit porhanyós, nem kell megijedni), aztán a tortaforma aljába tesszük, és jól lenyomkodjuk. A sütőben hőlégkeveréssel 160 fokon 10 percig sütjük. Közben a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a levét simára keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, és végül belekeverjük a keményítőt. A masszát az elősütött süteményalapra kenjük, és a sütőben ugyanazon a hőfokon kb. 1 órát sütjük. Miután megsült, a tortát elválasztjuk a forma oldalától és hűlni hagyjuk. Legjobb hűtőbe is betenni egy kis időre. Porcukorral megszórva, kis málnakupaccal tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. máj. 9. 13:49
A citromos sajttorta málnával elkészítési módja és hozzávalói.