Töltött sajtgolyó recept
A Töltött sajtgolyó hozzávalói:40 dkg trappista sajt
2 szál újhagyma
10 dkg bármilyen felvágott
só
bors
olaj
A panírhoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
só
bors
1 kávéskanál bazsalikom
1 kávéskanál lestyán
1 kávéskanál chillipor
1 mokkáskanál szerecsendió
A Töltött sajtgolyó elkészítési módja:
Nagyon kevés olajon a hagymát a kis kockákra vágott felvágottal megdinsztelem (én sajtos párizsit használtam, és villával szétnyomkodtam). Sózom, borsozom ízlés szerint. Félreteszem. A trappista sajtot kis kockákra vágom, hogy könnyebben megolvadjon, de lehet reszelni is. Teflonos serpenyőben kis maréknyi adagokat olvasztok fel. Ha jól megolvadt, nyújtódeszkára teszem, egy kiskanálnyit teszek a közepére a hagymás felvágottból, majd még melegen golyót formálok belőle. Ha mind kész, bepanírozom úgy, hogy a tojást sóval, borssal, chillivel, lestyánnal, szerecsendióval és bazsalikommal verem fel, és kisütöm bőséges olajban.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. máj. 8. 13:32
A töltött sajtgolyó elkészítési módja és hozzávalói.