Olajbogyós marhanyelv paradicsomszószban recept

Hozzávalók:
1 marhanyelv
1 kiskanál szemesbors
4 babérlevél
3 kanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
5 dl paradicsomlé
20 dkg olajbogyó
pici cukor vagy méz
só
bors
Az Olajbogyós marhanyelv paradicsomszószban elkészítési módja:
A marhanyelvet sós, egészborsos, 2 babérleveles vízben kuktába tesszük és vajpuhára főzzük. Még melegen megtisztítjuk a bőrétől, és fél centi vastagságúra szeleteljük. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, mellédobunk 2 babérlevelet, és felöntjük a paradicsomlével. Lassú tűzön forraljuk, amíg a hagyma megpuhul. Cukorral vagy mézzel ízesítjük, és hozzáadjuk az olajbogyót. Főzés közben, ha szükséges, az elpárolgott folyadékot a főzőlével pótoljuk, de ízlés szerint adhatunk hozzá fehérbort. Belehelyezzük a nyelvszeleteket, egyet rottyantunk még rajta, és máris tálalhatjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. máj. 6. 11:23
Az olajbogyós marhanyelv paradicsomszószban elkészítési módja és hozzávalói.